Elérhetőségek:
DÖK a Facebookon!
és az Instagramon!
E-mail: kando. diakonkormanyzat@ gmail.com

Gyűlések minden hétfőn 8.-9. órában!

A klub szeretettel vár mindenkit felügyelő tanár vagy dökös kíséretében.
A portán leadott listában szereplő tanulók vehetik fel a kulcsot, felelősséggel ők tartoznak az adott időszakban a klubért.

A páros hét az 'A' hét míg a páratlan az 'B' hét

Csengetési rend
1. 7.30-8.15
2. 8.25-9.10
3. 9.20-10.05
4. 10.20-11.05
5. 11.15-12.00
6. 12.10-.12.55
7. 13.05-13.50
8. 14.00-14.45
9. 14.55-15.40

Mi a dök?

A DÖK a Diákönkormányzat általánosan elfogadott rövidítése, vagyis nem más, mint az iskola diákjaiból álló érdekképviseleti szerv.
Keress minket, ha az iskolai léteddel, az iskolai élettel kapcsolatos problémád, óhajod, sóhajod, esetleg újító ötleted, javaslatod van!
Kéréssel, kérdéssel, panasszal fordulhatsz személyesen vagy akár e-mailben, Földi Anikó tanárnőhöz vagy az elnökségi tagokhoz!

Digitális diáknap 2020

Időpontja: 2020.április.24

Feladatok:

Legyen tánc

A Déli harangszó kombinálva a diáknapok egyik igen népszerű programjával a Just dance partyval. Ha igazán bevállalós vagy, akkor ez a Te programod! Tapsolj és táncolj egyszerre! Na ki a legény/leány a gáton?
Link: https://www.youtube.com/ watch?v=fF2cgMwyBRo&feature=s hare&fbclid=IwAR2XD6ncmB0-z_mTGnD8gw-ZDGuAljsM7XlZNlapGKgVm1G2PM1ojgkK8l4
A videókat posztoljátok #kandoslegyentanc hastaggel a Dök facebook oldalára vagy küdjétek el a linket kando.diakonkormanyzat@gmail.com emailcímre vagy messenger üzenetben. Minden esetben jelöljétek meg az osztályt is! Leadási határidő egész nap https://www.facebook.com/KandoDOK

Agytorna

Megmozgatnád kicsit az agysejtjeid? Tele vannak az üzenőfalak logikai feladványokkal, de eddig nem értél rá megoldani őket? Itt a lehetőség!
Link:
A teszt kitöltéséhez kattints ide!!!!

Kandó kvíz:

Ízig vérig Kandós vagy? Mindent tudsz a suliról? Tedd próbára magad! Kitöltési határidő 12:00 Link:
A teszt kitöltéséhez kattints ide!!!!

Kandós reggeli

A diáknapi főzés helyett - sajnos a hagyományos közös diáknapi főzés elmarad, de valamilyen formában szeretnénk ebbe a diáknapba is becsempészni. Sem a közös munkát, se az elkészült fogást nem tudjuk tesztelni, így arra kérünk, csapj fel mesterszakácsnak és humoristának és készíts egy szendvicset (szendvics minden, aminek az alapja valamilyen pékáru és legalább 2 dolog van rajta). A beküldött videókat az egyedi ötletek, humorosságuk szerint rangsoroljuk, a nyeremény egy választott pizza házhoz szállítva az ország egész területén. A videókat #kandofoz hastaggel posztoljátok (lehetőség szerint jelentkezzetek is be hozzánk), vagy linket küldjetek a feltöltött videókról 11 óráig kando.diakonkormanyzat@gmail.com emailcímre vagy messengeren!

Hálatérkép

Osztályszintű feladat: Minden osztály emeljen ki 1-5 tanárt, diáktársat, akinek most szívesen mondana egy köszönömöt a digitális oktatás kapcsán, mert ebben a helyzetben is sokat segít, pl. jól méretezi az elvégzendő feladatokat, határidőket, nem kell 1-1 órán 6 platformon kommunikálni, feladatot megoldani, tutorial videókat készít, lelkileg támogat, stb, …. a tanárok/diáktársak neveit az osztályküldöttek helyezzék el egy közösen szerkeszthető online faliújságon (a cetlin a tanár/diáktárs nevén kívül az osztályt is tüntessék fel, lehetőleg osztályonként egy színt használjatok a cetlikből a könnyebb visszakeresés miatt) Leadási határidő: 11 óra Link: http://linoit.com/users/anikofoldi/canvases/H%C3%A1lat%C3%A9rk%C3%A9p-Kand%C3%B3%20t%C3%A1voktat%C3%A1s

DEKAndóbajnokság

A sport szintén elmaradhatatlan a diáknapokon. Tudjuk, hogy otthon kicsit mások a feltételek, de igyekeztünk olyan feladatot kitalálni, amihez biztosan van otthon eszköz. Egy nem akármilyen versenyre hívunk ki mindenkit, dekázni kell, no de mivel nincs mindenkinek otthon labdája, tegyük ezt egy guriga wc papírral. A legtöbbet dekázó nyereménye szintén egy választott pizza házhoz szállítva az ország egész területén. A videókat #kandosport hastaggel posztoljátok, vagy linket küldjetek a feltöltött videókról 11 óráig kando.diakonkormanyzat@gmail.com emailcímre vagy messengeren. Jelöld meg az osztályod is, hátha épp ennyi kell ahhoz, hogy a tiéd legyen a legaktívabb osztály!

Tanulósarok

Fotózd le azt a helyet ahol tanulsz mostanában a lakásban és ahogy berendezted. Töltsd fel a képet instagramra a #kandotanulosarok hashtaggel 14 óráig és írd alá az osztályod is, hisz keressük a legaktívabb osztályt!

Szabadidő

Készíts képet vagy rövid videót, hogyan töltöd a szabadidőd tanulás után. Lehet ez kutyasétáltatás, rajzolás, olvasás vagy bármi egyéb. Töltsd fel instagramra a #kandoszabadido hashtaggel 14 óráig, írd alá az osztályod, hisz idén is keressük a legaktívabb osztályt! Inspirálj másokat hogyan foglalják el magukat otthon!

Rendőrkézen a költő

Ha szereted a verseket, meg a jó ötleteket, ez a te feladatod! Ismerd fel a verseket, melyeket rendőrnyelvre fordítottak. Link: A teszt kitöltéséhez kattints ide!!!!

Szótagoló

Osztályszintű feladat : Tegyetek közzé egy üzenetet, idézetet képként, úgy, hogy minden aktív tanuló csak egy szótagot tart! Az üzenetet, idézetet ti választjátok, de fontos, hogy úgy alkossátok meg, hogy az osztály minden (aktív) tagja tart egy (kizárólag egy) szótagot! A mondatvégi írásjelek, vessző kerüljön a szótaghoz, ne külön elem legyen! A képet az osztály egyik tanulója posztolja instán #kandouzenet hastaggal, a képre kerüljön rá az osztály megjelölése is, de ez a szótagoktól független legyen!

Déli "harangszó"

A Kandóban nagy hagyománya van a tapsolásnak, akár minden különösebb ok nélkül is ;). Pont akkor ne tapsolnánk, mikor egy egész ország tapsol? Na nem! Tapsoljunk magunknak, diáktársainknak, tanárainknak, mert mindannyian megérdemeljük vagy csak tapsoljunk, mert miért ne! Hogy érezhető legyen a kandós közösségi szellem, készíts a tapsolásodról egy videót és küldd el nekünk!
A videókat posztoljátok #kandolegyentaps hastaggel a Dök facebook oldalára vagy küdjétek el a linket kando.diakonkormanyzat@gmail.com emailcímre vagy messenger üzenetben. Minden esetben jelöljétek meg az osztályt is! Leadási határidő: egész nap!! https://www.facebook.com/KandoDOK

Meme gyártás

Készíts egy tuti mémet, ami valamilyen módon kapcsolódik a digitális tanuláshoz. A mémeket instán várjuk https://www.instagram.com/kando.dok/ instára 12 óráig, a legjobbakat kirakjuk a Napunkba. Használjátok a #diaknapmeme hashteget! Ne felejtsétek el megjelölni az osztályotokat is, hisz még mindig keressük a legaktívabb osztályt!!


Maradj otthon szívecskével selfie

Mutasd meg nekünk, hogy te is felelős vagy és otthon maradsz. Készíts egy piros szívet, kerüljön rá a Maradj Otthon felirat, a Kandó és az osztályod jele, így látjuk majd melyik a legaktívabb osztály ennél a feladatnál. Készíts a szívvel selfiet és küldd el nekünk a kando.diakonkormanyzat@gmail.com emailcímre vagy messengeren, reméljük több száz képből sikerül egy szuper montázst készítenünk vagy töltsd fel facebookra #kandomaradjotthon hastaggal

Tornasor!

Ez egy osztályszintű feladat, szerkesztenetek kell egy fotót, melyen az osztály minden tagja szerepel,kandóspólóban, mégpedig tornasorban! (Egy hajszállal kevesebbet ér, ha tornasor helyett napló szerinti ABC sorrendet hoztok létre. Ne felejtsétek megjelölni a képen, posztban az osztályt is!) A képet töltsétek fel facebookra és jelöljétek meg a következő hastaggal #kandotornasor

Ami igazán hiányzik

Mindannyian tudjuk, érezzük, hogy nem ez a tuti, jó lenne a nagyszünetben levő nyüzsi…Kérjük, oszd meg velünk egy pozitív élményedet, ami a kandós létedhez, kandós életedhez kötődik. Írhatsz róla többet, kevesebbet, akár csak 1 szót, de jó lenne látni, hogy mennyi jó emlék, sztori köt minket a sulihoz. Ezt a feladatot facebook oldalunkon várjuk a megfelelő megjegyzésnél kommentként, reméljük jó hosszú lesz a kommentlista (az osztályotokat is jelöljétek meg a végén zárójelben)

Segít Elek

tudjuk, hogy most több, de legalábbis más jellegű problémáitok vannak a tanulással kapcsolatban, mint a hagyományos tanítás során. Szeretnénk segíteni! Sok olyan diák van, akinek tantárgyi vagy technikai segítség kell és még több, aki segíteni tud. A következő táblázatba be tudjátok írni, hogy miben lenne szükségetek támogatásra, illetve fel tudjátok ajánlani segítségeteket másoknak. Ha összefogunk bármi sikerülhet! Hajrá Kandó! A link:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JG5KljfgvP0ROzL5 jIodw6rNa3WHLxVNKZ7z1mMICh0/ edit?usp=sharing